Arxiu mensual

Per

Campanya dels ciutadans contra els robatoris als carrers de Barcelona

Estamos viviendo estos días una repulsa del pueblo barcelonés contra los continuos robos que se producen en sus calles. La mayoría impunes por la normativa legal vigente, donde cualquier robo se considera un hurto mínimo que no tiene más que una penalización económica.

¿Te imaginas salir a la calle a robar a quien te dé la gana y si te cogen sólo pagar una pequeña multa?

Parece que las leyes vigentes, puestas por la administración vigente, quiere incentivar la inseguridad en las calles. Esperamos que se tomen medidas nuevas o que las urnas castiguen esta línea de actuación en las próximas elecciones.

Lo que sí es cierto, es que diferentes plataformas de ciudadanos están ya cansadas de tanto robo y tanto hurto en sus calles, en sus parques, en sus playas, en sus bares, etc.

Se está preparando una campaña de concienciación al ciudadano, al turista, a las administraciones públicas y los agentes de seguridad para que se tome de una vez por todas en serio el problema, gran problema, que está dañando a la sociedad, la imagen de la ciudad y por supuesto, la imagen de los políticos que permiten tales atropellos.

Es por ellos que hemos contratado los servicios de Imprentaonline24.es, empresa dedicada al mundo de la impresión digital,  para Imprimir pegatinas redondas grandes con envío en 24 horas (Imprimir pegatinas redondas grandes con envío en 24 horas) para que podamos llenar toda la ciudad con estas pegatinas en protesta a la situación actual. ¿Tienes un negocio? Pon un adhesivo en tu escaparate o puerta de acceso a tu local. ¿Tienes un coche? Adelante, pone un adhesivo que muestre tu desaprobación a esta situación. Son adhesivos totalmente gratuitos que podrás recoger los fines de semana simplemente paseando por las ramblas. Allí estaremos, un grupo de voluntarios que irá repartiendo pegatinas a todos los peatones.

Esto ya no es un problema de inseguridad, ni un problema que esté pendiente de solucionar. La solución la pondremos en marcha nosotros, este colectivo llenó las calles de Barcelona con sus pegativas de protesta, esperamos que así los políticos que dirigen y gobiernan la ciudad den cuenta de que el problema existe y que en gran medida ellos tienen en sus manos el acabar con esta situación.

¿Tiene que ser el pueblo quien se movilice ante tales atropellos que se están permitiendo por parte de las administraciones públicas?

Pues la verdad, hasta este punto hemos tenido que llegar. Sales de tu casa un fin de semana a disfrutar con tu familia y visitar a los abuelos en su pueblo natal y a la vuelta resulta que te han ocupado tu vivienda, tu casa y si llamas a la policía te dicen que no pueden hacer nada porque la ley actual lo permite. ¿Puede haber mayor absurdo que esta situación?

O resulta que eres estudiante y vives junto con otros estudiantes en un piso adecuado para estos menesteres. Resulta que acabáis el periodo de los últimos exámenes y os proponéis a disfrutar de unas merecidas vacaciones por el esfuerzo de todo el año. ¿Cuál será el destino? Podría ser Ibiza, de jueves a domingo porque el dinero no da para más. 4 días de merecidas vacaciones y a la vuelta de las mismas… sorpresa, te han ocupado el piso y te ves con las maletas en la calle.

¿Crees que esto es ficción o un cuento elaborado para meter miedo?

Pues no, es la realidad que se vive estos días en multitud de sitios. Y lo peor, que están con tus ropas, tus pertenencias, tus recuerdos, tu intimidad… y ahora es de ellos hasta que decidan irse o un juez en un tiempo prudencial decida que tienen que salir. ¿A qué llamamos tiempo prudencial? Quizás 3 meses, 6 ó 9 meses ya que las cosas de palacio van despacio. Todo un reto para nuestra sociedad acabar con esta lacra.

Con todo esta información que os estamos dando es posible comprar revistas online donde se informe de todos los acontecimientos que pasan día a día en nuestro barrio, nuestro municipio, nuestra ciudad, nuestro país. ¿Podemos hacer algo más?


*****************************************


Estem vivint aquests dies una repulsa del poble barceloní contra els continus robatoris que es produeixen en els seus carrers. La majoria impunes per la normativa legal vigent, on qualsevol robatori es considera un furt mínim que no té més que una penalització econòmica.

T’imagines sortir al carrer a robar a qui et doni la gana i si t’agafen només pagar una petita multa?

Sembla que les lleis vigents, posades per l’administració vigent, vol incentivar la inseguirdad als carrers. Esperem que es prenguin mesures noves o que les urnes castiguin aquesta línia d’actuació en les properes eleccions.

El que sí és cert, és que diferents plataformes de ciutadans estan ja cansades de tant robatori i tant furt en els seus carrers, en els seus parcs, en les seves platges, en els seus bars, etc.

S’està preparant una campanya de conscienciació al ciutadà, al turista, a les administracions públiques i als agents de seguretat perquè es prengui d’una vegada per totes enserio el problema, gran problema, que està danyant a la societat, la imatge de la ciutat i per descomptat, la imatge dels polítics que permeten tals atropellaments.

És per ells que hem contractat els serveis d’Imprentaonline24.es per Imprimir adhesius rodones grans amb enviament en 24 hores perquè puguem omplir tota la ciutat amb aquestes enganxines en protesta a la situació actual. Tens un negoci? Posa un adhesiu en el teu aparador o porta d’accés al teu local. Tens un cotxe? Endavant, posa un adhesiu que mostri la teva desaprovació a aquesta situació. Són adhesius totalment gratuïtes que podràs recollir els caps de setmana simplement passejant per les rambles. Allà estarem, un grup de voluntaris que anirà repartint adhesius a tots els vianants.

Això ja no és un problema d’inseguretat, ni un problema que estigui pendent de solucionar. La solució la posarem en marxa nosaltres, aquest col·lectiu va omplir els carrers de Barcelona amb els seus pegativas de protesta, esperem que així els polítics que dirigeixen i governen la ciutat s’adonin que el problema existeix i que en gran mesura ells tenen a les seves mans el posar fi a aquesta situació.

¿Ha de ser el poble qui es mobilitzi davant tals atropellaments que s’estan permetent per part de les administracions públiques?

Doncs la veritat, fins a aquest punt hem hagut d’arribar. Surts de casa teva un cap de setmana a gaudir amb la família i visitar els avis al seu poble natal ia la volta resulta que t’han ocupat teu habitatge, la teva casa i si truques a la policia et diuen que no poden fer res perquè la llei actual ho permet. Pot haver major absurd que aquesta situació? O resulta que ets estudiant i vius juntament amb altres estudiants en un pis adequat per a aquests menesters. Resulta que acabeu el període dels últims exàmens i us proposeu a gaudir d’unes merescudes vacances per l’esforç de tot l’any. Quin serà el destí? Podria ser Eivissa, de dijous a diumenge perquè els diners no dóna per més. 4 dies de merescudes vacances i a la tornada de les mateixes … sorpresa, t’han ocupat el pis i et veus amb les maletes al carrer.

Creus que això és ficció o un conte elaborat per fer por?

Doncs no, és la realitat que es viu aquests dies a multitud de llocs. I el pitjor, que estan amb els teus robes, les teves pertinences, els teus records, la teva intimitat … i ara és d’ells fins que decideixin marxar o un jutge en un temps prudencial decideixi que han de sortir. A què anomenem temps prudencial? Potser 3 mesos, 6 o 9 mesos ja que les coses de palau van a poc a poc. Tot un repte per a la nostra societat acabar amb aquesta xacra.

Amb tot aquesta informació que us estem donant és possible imprimir revistes on s’informi de tots els esdeveniments que passen dia a dia al nostre barri, el nostre municipi, la nostra ciutat, el nostre país. Podem fer alguna cosa més?

Per

Barcelona s’ha convertit en una jungla “: la inseguretat i els robatoris ofeguen els barems

La prostitució, els robatoris i les baralles s’han convertit en el dia a dia de la Rambla, una zona d’obligada visita per al turista.

Barcelona, el bressol del turisme, viu un dels seus pitjors moments. Els viatgers s’han començat a oblidar de la Ciutat Comtal, el que ha fet saltar les alarmes de tots els sectors que es nodreixen d’aquests cotitzats visitants.

La caiguda de l’ocupació hotelera i, sobretot, de la facturació aquest estiu és el senyal definitiva de que alguna cosa està passant a la capital catalana. No només hi ha menys turistes, és que són de pitjor qualitat. El passat mes de juliol, l’ocupació va ser del 91%, fet que suposa un 0,7% menys respecte a l’any 2017. Llavors, el preu mitjà de les habitacions va ser de 150 euros, un 7% menys que l’any anterior, i la facturació va caure un 7,31%.

A l’agost va ser encara pitjor. En el vuitè mes de l’any l’ocupació es va situar en el 88%, el que representa un descens de l’1% en relació a l’any 2017. El preu mitjà de les habitacions va ser de 135 euros al mes estrella de l’estiu, el que suposa una reducció del 19% respecte a l’any anterior i que la facturació patís un descens del 20%.

Llista de factors que expliquen la pèrdua d’atractiu de Barcelona.

De molts d’ells, responsabilitza les polítiques de l’Ajuntament que dirigeix Ada Colau. Per Clos, el consistori té un “posicionament negatiu cap a l’activitat turística de la ciutat” que ha provocat “un increment de la inseguretat, la proliferació de les activitats il·legals, l’augment de les actituds incíviques als carrers i la falta de neteja en diferents espais públics “.

Entre els episodis més destacats de l’estiu, que han maltractat la imatge de Barcelona. Clos va destacar:

  • l’agressió d’un venedor del top manta a un turista nord-americà.
  • l’augment dels robatoris de rellotges de luxe a les portes dels hotels.
  • l’increment de les bandes de lladres organitzades i la proliferació de comportaments incívics.

“També han contribuït a la pèrdua de reputació de la capital catalana” altres factors “com la inestabilitat política, les vagues de l’aeroport d’aquest estiu i els atemptats de fa un any”

Que hagin arribat menys turistes als hotels de Barcelona, i que els que hagin arribat, es gratin menys la butxaca, també ha tingut un efecte directe en els bars i restaurants de la ciutat. “Hem notat tant la baixada del turisme com del perfil de la clientela. Aquest estiu hi ha hagut molts més turistes motxillers, dels que miren el compte de dalt a baix o ja la porten feta de casa”, explica Daniel, un dels responsables de Taller de Tapes, un local ubicat a la Rambla.

La Rambla és un dels carrers més conegudes de la ciutat i també una de les més conflictives. La prostitució, els robatoris i les baralles s’han convertit en el dia a dia d’aquesta zona d’obligada visita per al turisme. “Hi ha molta inseguretat, no s’imaginen la de robatoris que he evitat aquest estiu”, afirma Carlos. La delinqüència està arribant al punt que els propis amos o empleats dels bars han d’actuar com a guardians de les pertinences dels seus clients. “L’altre dia a les 11 de la nit vaig haver de amagar al restaurant a un senyor amb quatre maletes perquè li havien envoltat uns quants i li anaven a robar.

Per

EL ROBATORI DE RELLOTGES ES POSA DE MODA ENTRE ELS LLADRES DE BARCELONA

Mossos, víctimes i rellotgers avisen que no només els turistes adinerats corren perill amb un bon peluco al canell

En els últims anys, els carteristes han evolucionat: primer van deixar de buscar carteres i es van passar als telèfons mòbils i, des de fa dos o tres anys, han posat en el seu punt de mira els rellotges. Els avantguardistes, com tantes altres coses, van arribar de França. De Marsella o dels barris suburbials de París. Eren, en la seva gran majoria, joves d’origen magribí, gairebé sempre algerians. En l’estiu del 2016, es va tenir constància d’ells per primera vegada. No són lladres que hagin fet arrels aquí, són temporers que viatgen per les principals capitals europees, les més turístiques. Els Mossos ja han lliurat tres d’aquests lladres a les autoritats franceses, que portaven temps després d’ells. Treballen en grup, mostrant un grau de coordinació semblant al d’una rajada de llops. Un líder, amb perícia per reconèixer rellotges de gamma alta -de marques com Richard Mille o Audemars Piguet-, és el que ordena el seguiment a tota la colla i el que decideix l’instant en què es produeix l’acorralament del turista.

Per pelucos de més de 100.000 euros es treuen molt més diners que amb una cartera -des de fa anys ja gairebé ningú porta efectiu- o amb telèfons mòbils -fàcilment rastrejables per GPS i que, en el millor dels casos, poden reportar-100 o 150 euros-. Els rellotges donen “més, molt més”, expliquen fonts de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra.

Si les rajades de ‘rellotgers’ ronden els hotels del casc històric, pels barris acomodats de Barcelona es mouen les mimosinas, dones romaneses que busquen persones grans amb rellotges cars -no tant com els dels turistes-. Actuen com descriu Álvaro: mostrant-afectuoses, fins i tot magrejant. No van soles, sempre tenen un cotxe al costat d’elles amb un tipus perillós al volant que fa de xofer però també de perdonavides si la cosa es posa lletja.


Si no hi ha art, hi ha navalla

La resta de cercadors de rellotges no estan tan ‘formats’ i actuen per les zones d’oci nocturn, a la recerca de turistes -o espanyols- de classe mitjana, ebris a ser possible. Potser eren brillants amb els trucs dels mancheros, claveleras, paperers, ronaldinhos, maperas, iphoneros o flyeros per fer-se amb carteres o telèfons. Però els rellotges estan lligats a una nina. I si no tenen les habilitats -o els encantos- de les mimosinas per furtar al descuit, els més urpes, quan s’emboliquen amb les estratègies de distracció, acaben traient la navalla. Aquest estiu al districte de Ciutat Vella s’han disparat tant els furts com els robatoris amb violència i intimidació, molts d’aquests últims es corresponen amb intents fallits de sostreure un rellotge que acaben al bèstia.

Rellotgers contra lladres de rellotges

Rellotgers i policies treballen conjuntament. Donant un cop de mà per distingir peces autèntiques de les falsificades, informant sobre pistes que apuntin a qui compra rellotges robats -la clau de tota la moda hi és: en els receptadors que el Codi Penal segueix sense prendre massa de debò- i, sobretot, convertint-se en antenes de gran utilitat per detectar peces robades -al ull entrenat en té prou amb veure com s’ha trencat una corretja per saber que el pas del temps no ha fet això- i cridar als investigadors per confrontar les denúncies.

El problema, és que sovint l’amo real no ha estat capaç d’aportar el número de sèrie. En la majoria d’ocasions perquè han perdut la documentació d’una compra que potser van fer fa 40 anys. Rellotgers recomanen a tots els seus clients gravar el número de DNI a la tapa del rellotge.

Per

15 DENUNCIES PER ROBATORI DIARIAMENT A BARCELONA


El ‘kit de supervivència’ després dels robatoris a les platges.

En ple dia de dissabte passat, amb la platja de la Barceloneta gairebé deserta, dos delinqüents es van acostar sigilosament a un grup de turistes asiàtics que gaudien de les vistes a la riba. Mentre un va preguntar alguna cosa per distreure el grup, l’altre es va emportar la bossa d’una jove ocult sota una americana. Va ser vist i no vist. Els dos es van esfumar i la víctima va arrencar a córrer massa tard. I així un dia rere l’altre. “Això fa molt de mal a la zona, els turistes es van espantats”, indiquen en un restaurant.

És trist, però a la platja cal anar gairebé sense diners, sense targetes de crèdit, sense mòbils ni res de valor “Ho diu un treballador que porta anys a la plaça del Mar de Barcelona i que contempla diàriament el tràfec de lladres i víctimes que, en va, es juguen als córrer darrere d’ells. els robatoris a despistar a la platja s’han convertit en rutina els últims anys, encara que ara ja no distingeixen de temporades, es produeixen tot l’any ia sobre compten amb petits delinqüents cada vegada més ensinistrats, que fugen en bici i es confonen amb la multitud de ciclistes. la contínua presència policial al litoral no evita la sensació d’inseguretat a turistes i públic en general.

El 90% de les víctimes dels robatoris a la platja de la Barceloneta són turistes i la Guàrdia Urbana ha posat en marxa una mesura per ajudar-los un cop han patit el robatori de les seves pertinences. Es tracta d’un ‘kit de supervivència’ que inclou unes xancletes, una samarreta, uns pantalons i un tiquet de metro.